Kollektion: Nordsjællands Fællesmølleri
Vi er fælles om det, der betyder noget
Formaling og forarbejdning af korn er et gammelt, traditionelt håndværk, hvis produkter i århundreder har været defineret på baggrund af kornsorter, men i høj grad ligeledes på baggrund af geografi. Korn dyrket i Vestjylland er forskelligt fra korn dyrket i Nordsjælland. Ved industrialiseringen er de lokale stenmøller blevet erstattet af centraliserede storproduktioner med stålvalser, der fremstiller mel og andre kornprodukter uden kendt oprindelsessted.
De fleste landbrug sælger i dag deres korn til de store grovvareselskaber, som videresælger til de store møller, hvorefter kornet efter endt forarbejdning ender i en anonym melpose. Det unikt forarbejdede mel med kendskab til kornets oprindelse er i tidens løb stort set forsvundet fra Nordsjælland.
I det seneste årti er der blevet stillet stadig større krav til kvalitetsmel, og vi oplever i disse år en genopdagelse af de gamle bagetraditioner og kornsorter. Tendensen er startet med udvikling og dyrkning af særlige kornprodukter på baggrund af efterspørgsel fra såkaldte ”first movers” og gourmetrestauranter. Derfra har interessen for nye kornprodukter og meltyper bredt sig til den brede private foodservicesektor og de offentlige køkkener. De nye tendenser peger på stigende efterspørgsel af produkter, der har en stedbunden oprindelse, hvor sporbarheden ikke kun er en lovformelig forpligtelse, men også en kvalitetsbetegnelse. Hvor kornet er dyrket i et særligt område, gennemgået nænsom kvalitetsforarbejdning og er friskformalet.
-
Øko Fin Hvede 2 kg – Stenkværnet fuldkornshvedemel
Normalpris 61,00 DKKNormalprisStykpris / pr. -
Øko Grov Hvede 2 kg – Stenkværnet fuldkornshvedemel
Normalpris 61,00 DKKNormalprisStykpris / pr. -
Øko Knækkede Rugkerner – Stenkværnet 1,2 kg
Normalpris 61,00 DKKNormalprisStykpris / pr. -
Øko Fin Rug 2 kg – Stenkværnet fuldkornsmel
Normalpris 61,00 DKKNormalprisStykpris / pr.